Wednesday, December 2, 2009Vandaag 02 december 2009 had ik om 09u15 opnieuw een afspraak met de RVA. 16 maanden geleden, kreeg ik het fiat van een RVA medewerker om 100% met JustBe bezig te zijn.

Vandaag zat ik voor een ander persoon die meer de nadruk legde op de activering van het zoekgedrag naar werk in loondienst.

Misschien lag het wel aan mezelf, omdat ik verklaarde dat ik mezelf binnen 1 jaar nog niet als kanshebbende zie voor een volledig zelfstandig statuut.

Ik had zo mijn best gedaan, om een klasseur aan te leggen met de behaalde targets, de binnengehaald klanten, mijn research naar mogelijkheden om mijn kaarten beter te verkopen…, dat ik andere zaken, zoals documentatie over de jobsites, contacten met interim bureau's, …, vergeten ben om te klasseren.

De persoon tegenover mij zag wel dat ik mijn best gedaan had, dat ik niet stil gezeten had. Hij zei dat ze zelden zo'n gedocumenteerde map zien bij gesprekken als deze. Dat mag ik wel als een compliment aannemen. :c)

Hij zei ook dat het een bijberoep is en dat ik uitkeringen ontvang en dus mijn taak ook is om acties te ondernemen naar "ander werk", in loondienst dus.

Op het verslag van vandaag staat vermeld.
Conclusie van het gesprek: de evaluatie is 'negatief'.

Ten vroegste over 4 maanden word ik opnieuw opgeroepen bij die persoon voor een gesprek om zowel mijn actief zoekgedrag naar werk te beoordelen als de naleving van de overeenkomst die ik vandaag afsloot waarin ik mij verbind concrete acties uit te voeren tijdens de volgende maanden.

Dat ene woord 'negatief' komt binnen als een bom en overspoeld al de andere positieve uitspraken. :c/ 'What's in a name' zeggen ze wel eens.

Ik voelde tranen zitten, voelde spijt daar waar ik besefte dat ik dingen vergeten was, die ik zo hier op mijn computer kan aantonen, dingen waar ik praktisch dagelijks naar kijk. Jobaanbiedingen…, visitekaartjes van interimconsultenten,…

Zucht…
Ik sprak mijn teleurstelling uit en hij zei dat het woord negatief enkel kan worden gegeven indien er een herzieningscontract wordt opgemaakt. Hij zei dat hij elders in het verslag positief was geweest en ja, ik heb het nu goed gelezen en dat is waar…

Ik voel de pijn en het gemis, het gevoel van 'falen' ondanks mijn vele inspanningen ook van de afgelopen dagen om die klasseur vol documenten en bewijzen aan te leggen.

Ik besef dat het een belangrijk item is. Het is iets waar ik al lang aan denk, mezelf afvraag hoe ik het ga regelen? JustBe fulltime of nog een job erbij? Hoe ga ik dat regelen? Welke job mag dat dan zijn?

Toeval of niet, van de week ontving ik een uitnodiging van de VDAB voor een heroriënteringscursus van 3 halve dagen. En vandaag was dat 1 van de aanbevelingen van de facilitator.

Misschien komt alles dan toch nog op z'n pootjes terecht…?3 comments:

Anonymous said...

het komt wel goed met je
je bent supercreatief
met het hart op de juiste plaats...

op het moment
dat je het minst verwacht
valt alles wel op z'n plooi

je faalt nooit
noch voor jezelf,
noch voor anderen
als je je hart volgt

het komt wel goed

Els said...

Hey Tania,
Kan me voorstellen dat het niet makkelijk is, en vooral om het in je eentje te moeten klaren. Ik hoop dat je er met het nodige doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen komt waar je wilt komen.
Groetjes,
Els

Just Me said...

Hey, dank jullie voor jullie feedback.