Wednesday, January 13, 2010

Belofte maakt schuld





Ik kreeg zonet tranen in mijn ogen toen iemand mij aan de andere kant van de lijn zich excuseerde voor verkeerd doorgegeven informatie. In mei vorig jaar was ik te laat om mezelf in te schrijven voor de cursus fotografie aan het KISP te Gent. Ik stond op de 3e plaats van de wachtlijst voor in september. In september kwam iedereen opdagen voor deze befaamde cursus zodat ik geen enkele kans maakte om op te starten.

De toen desbetreffende persoon aan de andere kant van de lijn, verzekerde mij dat ik voorrang zou krijgen op de eerstvolgende cursus die in februari zou starten. Ik zou worden gecontacteerd in december om zo mijn keuze van avond door te geven.

In december hoorde of zag ik niets, ik liet de feestdagen passeren en belde zonet om informatie en dacht nog dat ik vroeg was om ernaar te informeren.

Wat bleek, sorry, neen, de inschrijvingen vonden al plaats in november en was meteen de 1e avond volzet. Alle wachtlijsten vervallen om niemand voorrang te geven, het is de wet van de snelste! Tranen, ze kwamen omdat ik er zoo had naar uitgekeken, al maanden lang om eindelijk eens te kunnen starten. Niet dus.

Er is momenteel een wachtlijst van 80-100 personen, NO WAY, dat ik hiervoor nog kans voor maak! Daar gaat mijn droom… nog 'efkes' wachten tot eind april om dan in de startblokken te gaan staan om de site in de gaten te houden + al vroeg op de avond zelf afkomen om in te schrijven. Blijkbaar staan ze al klaar om 16u30 als de inschrijvingen starten om 18u. En dan zou ik pas kunnen opstarten in september! Pff…

"Is er dan niets voorzien voor de gedeputeerden, vroeg ik?" Want blijkbaar was ik al numero 10 die afkwam met een soortgelijk verhaal. "Neen, sorry, er is niets voorzien. Ik vind het zelf niet kunnen en strijd er voor om eventueel nog een bijkomende avond in te lassen, maar helaas…"

En daarmee eindigt het verhaal… mijn verhaal.

Als alles een reden heeft,
WELKE is het dan in dit geval??



4 comments:

klaproos said...

ik weet het niet maar ik hoop ├ęcht,
dat je gauw iets vergelijkbaars kunt gaan doen.....


dikke knuffel

Just Me said...

Dankjewel Klaproos!

Martine said...

Het is overal hetzelfde probleem. Door de digitalisering zijn er veel meer kandidaat leerlingen dan dat er cursussen zijn. Ook hier in Leuven moet je een snelle zijn om een plekje te bewachtigen.
Hopelijk kan je toch ergens aan de slag met fotografie. Misschien je ondertussen aansluiten bij een fotoclub? Zo steek je toch al wat op.

Just Me said...

Hey Martine, ik weet nog niet wat ik ga doen, een club is nog een optie ja. Bedankt voor het meedenken.